7 Redenen om te kiezen voor een interieurontwerper

Je hoeft niet rijk te zijn om een ontwerper in te huren voor je interieur. Samenwerken met de juiste interieurontwerper kan je zelfs geld, stress en tijd besparen en kan je behoeden voor rampzalige “doe-het-zelf” fouten.

We worden allemaal bijna dagelijks via social media en tijdschriften overspoeld met ideeën & tips hoe we de meest prachtige interieurs kunnen realiseren. Maar de vraag is dan: hoe krijg je dit wèrkelijk voor elkaar?

Natuurlijk, de foto van de kamer in het tijdschrift “Eigen Huis & Interieur” ziet er fantastisch uit, maar ziet het er ook zo geweldig uit in jóuw (toekomstige) huis? Klanten vertellen soms hoe ze ‘verliefd’ waren geworden op een kamer die ze gezien hadden in een tijdschrift, vervolgens alle meubels en accessoires bestelden en uiteindelijk moesten vaststellen dat niets paste. Een grote teleurstelling.

Wat je online of in tijdschriften ziet kan een goed uitgangspunt zijn en je inspiratie geven voor hoe je wil dat je huis er uit gaat zien. Maar op weg om dit tot een goed eindresultaat te brengen krijg je te maken met verschillende (soms ingewikkelde) aspecten. Dan is er specifieke kennis en deskundigheid nodig.

Er moet bijvoorbeeld rekening gehouden worden met grootte, schaal, lay-out/plaatsing, doel, verlichting, kleur, stofselectie & materiaalgebruik, begroting, de sfeer die je wil oproepen, gebruik van accessoires & styling en hoe de ruimtes uiteindelijk gebruikt zullen gaan worden. Dit alles kan een omvangrijke, onoverzichtelijke en lastige klus zijn: alles hangt namelijk met alles samen. Hier kan een interieurontwerper jou van dienst zijn. Een interieurontwerper kan jou hierbij ondersteunen of desgewenst zaken van je overnemen.

Harbers Interior Design is een creatief en betaalbaar ontwerpbureau op Bonaire, die je graag helpt bij grote interieurkwesties, maar ook bij kleinere opdrachten of ontwerpen voor één ruimte. Bij het ontwerpen van een interieur gaat het om een creatieve samenwerking. Geen éénrichtingsverkeer van de interieurontwerper die zijn stijl doorduwt in jouw interieur en daarbij een astronomisch budget van je vraagt. De mooiste interieurs ontstaan vaak door een goede samenwerking met de klant.

5856018611_2483edc364_o

5856018739_0582dcf695_o

7 Redenen om Harbers Interior Design in te schakelen

1. Ik verhinder dat je dure fouten maakt. Ik heb de ervaring en kennis om je te begeleiden in het proces tot de juiste keuzes en beslissingen. Geen muren in de verkeerde kleuren, meubels die uiteindelijk niet passen in het totaalbeeld en accessoires die niet matchen met de sfeer die je voor ogen hebt. Ik verhinder daarmee dat je fouten moet gaan herstellen en hierdoor extra onnodige kosten maakt.

2. Ik bespaar je tijd. Ik beheer je project van start tot finish. Ik heb uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van interieur & ontwerp en ben je gids tijdens het ontwerpproces. Ik werk samen met de beste aannemers, installateurs, leveranciers, inkopers en vervoerders. Door mijn ervaring en gebruikmakend van mijn netwerk kan ik anticiperen en hierdoor lastige situaties oplossen en, nog beter, voorkomen. Niets ontsnapt aan mijn aandacht en elk detail wordt opgemerkt, waardoor jij achterover kunt leunen en kunt ontspannen.

front-terrace-l

3. Ik voeg expertise en deskundigheid toe aan jouw project. Ik heb een sterk inzicht in de relatie tussen kleur en patroon, grootte en omvang, kwaliteit en vakmanschap, prijs en waarde. Ik heb een getraind oog om op basis hiervan selecties te maken en jou goede adviezen te geven.

4. Ik maak gebruik van exclusieve bronnen. Ik heb exclusieve afspraken met en toegang tot leveranciers, waardoor unieke meubels en materialen van hoge kwaliteit kunnen worden ingekocht tegen lagere prijzen. Leveranciers geven mij als ontwerper vaak extra kortingen, die ik dan weer in jouw voordeel doorberekenen.

bedroom

5. Ik verfijn jouw ideeën en draag vernieuwende en creatieve oplossingen aan voor al jouw interieurvragen. Je hebt interieurideeën, maar het lukt je maar niet om alles samen te brengen. Soms weet je precies wat je wilt, maar weet je niet hoe je dat kunt realiseren. Een nieuwe bank uitzoeken kunnen de meeste mensen wel, maar juist het samenbrengen met een mooi vloerkleed en een kleur op de wanden wordt al lastiger. Misschien heb je al de goede basis voor je interieur, maar krijg je er niet genoeg sfeer in. Of je zoekt een kast op maat, maar je weet niet waar je dan terecht kunt. Dan is hulp van mij een heel goed plan.

Sommige klanten willen samenwerken met hun ontwerper, terwijl anderen er de voorkeur aan geven de professionele ontwerper de volledige creatieve vrijheid te geven. Hoe dan ook: Ik zal altijd rekening houden met de wensen van jou, maar het blijft mijn taak om dit te vertalen in een totaalbeeld.

Ik denk “out of the box” en zie unieke mogelijkheden en concepten waar je misschien nooit aan gedacht zou hebben …

6. Ik help je met de inrichting van je nieuwe woning: een frisse start. Je staat op het punt een nieuwe woning in te richten en met een nieuw interieur te starten. Schakel mij dan in een zo vroeg mogelijk stadium in. Het beste is direct na de schetsfase van je woning. De stijl van de woning en de buitenafmetingen zijn dan bekend. Nu kunnen alle interieurwensen nog optimaal ingevuld worden. Daarbij geeft de expertise en ervaring van mij een heel andere kijk op het interieur. Je zult interieurideeën krijgen waar je zelf waarschijnlijk nooit op zou zijn gekomen. Als het interieurplan klaar is kun je zaken gaan aanschaffen en bestellen. Je weet dan zeker dat de keuken straks perfect past bij de rest van je interieur en dat de badkamer een harmonieus geheel vormt met de andere ruimtes. Immers we hebben er dan al vooraf samen goed over nagedacht. Zo voorkom je dat de keukenzaak een ontwerp maakt, een keuken levert, maar dat het achteraf gezien toch net niet helemaal mooi staat en qua indeling net niet optimaal aansluit bij de aangrenzende woonkamer en de meubels. Een muur verplaatsen of een keuken aanpassen kost dan veel extra tijd en geld.

IMG_6333

7. Ik realiseer samen met jou je droominterieur! Het belangrijkste doel van mij is een tevreden opdrachtgever. De volgende tips zullen zorgen voor een positieve en productieve samenwerking. Met als resultaat: jouw droominterieur!

A. Zorg ervoor dat je een redelijk idee hebt over wat je wil uitgeven voor je interieur, inclusief de ontwerpkosten. Hou in gedachten dat niet alles in één keer hoeft te worden uitgevoerd. Als er een goed interieurplan is kun je er in fases naar toe werken. De belangrijkste elementen in de ruimte moeten met zorg worden gekozen, want die moeten vele jaren meegaan. Het is goed daar eerst budget voor vrij te maken, voordat je een grote hoeveelheid accessoires gaat aanschaffen. Ik help je hierin de juiste keuzes te maken.

B. Bedenk van te voren welke meubels je absoluut wil houden en welke je eventueel weg wil doen. Overweeg goed welke items passen bij je nieuwe interieur en sta open voor suggesties.

C. Probeer, als je een partner hebt, zoveel mogelijk op één lijn te komen, maar zorg er in ieder geval voor dat je beide kunt aangeven wat je wel en niet mooi vindt in een interieur.
Ik help bij het zoeken naar een compromis en geef aan wat goede keuzes zijn. 
Het belangrijkste doel is jouw ruimte te voorzien van een interieur dat voldoet aan jouw wensen en eisen, in een stijl die jouw aanspreekt en waarin jij je thuis en comfortabel voelt. Daarom is het belangrijk eerlijk en open te communiceren, vertrouwen te hebben en je interieurideeën de vrije loop te laten. Zo ontstaat een goede klant/ontwerperrelatie.

Uiteindelijk zorgt dit voor een prachtig interieur dat op jouw lijf geschreven is!

Interesse? Neem vrijblijvend contact met mij op!

Advertorial Harbers Interior Design